kolmapäev, 11. september 2013

Nädal 6 - vol2

GRILLIPÜHAPÄEVAK


Selle nädala lõpetuseks oli plaanis minna koos Siimu töökaaslastega kuskile linnast välja grillima. Plaan oli tore, me polegi ju veel linnast kaugemale jõudnud. Ma muidugi suhtusin sellesse mõningase ettevaatusega. No ei taha küll eelarvamustesse takerduda, aga mingeid plaane on siin tehtud veel paaril korral, aga teoks pole need asjad saanud. Tavaliselt selgub ürituste ärajäämine ka samal päeval, nii et enne autosse istumist polnud ma kindel, kas üldse asjaks läheb.  Sel korral aga läks läks, kokkulepitud ajal olid kõik kohal, käidi poest läbi ja alustasime sõitu.

Mogosoaia park.
See linnast-väljas-koht tegelikult nii väga kaugel ei asunudki, jõudsime kiirelt kohale. Ma alguses arvasin, et läheme kuskile metsa :) Õigele eestlasele sobib ju ainult täielikult eraldatud koht, kus kilomeetri raadiuses ühtki teist puhkajat ei ole. Enda sõnutsi valisid nad koha, mis ei oleks liiga ülerahvastatud. Arvestades, kui palju autosid me seal kohe nägime, võis ette kujutada, et alarahvastatud paik see kohe päris kindlasti pole. Tegu oli tegelikult ikkagi pargiga, täpsemalt öeldes Mogosoaia pargiga, ja seal oli päris palju rahvast. Õnneks oli ala piisavalt suur, nii et tegelikult oli mõnusalt ruumi, et oma laager laiali laotada. Muruplats oli muljetavaldavalt mahukas, aga inimesed paiknesid ikka mööda puualuseid - päikese käes ei taha keegi olla. Grillimiseks olid ühiskondlikult kasutatavad grillid. Võis ka enda oma kasutada, aga siis ikkagi sealsamas teiste grillide juures. Päris igalpool sussutada ei tohtinud. Niisiis jäi osa seltskonnast lihamaterjaliga tegelema ja teine pool lebas niisama. Minul oli ainukesena kaasas midagi piknikuteki taolist, aga Villem hõivas selle suuremas osas, nii et ülejäänud pikutasid heina sees :)

Grill. Mici'd on sinistele pükstele
kõige lähemal.
Samal hommikul arutasime Siimuga, et mida siin üldse kombeks grillile panna on. Meil on suvehooajal müüa lademetes marinaadis liha, ribisid ja muud säärast. Siin poes ma midagi sellist pole näinud. Selgus, et grillitaksegi tavalist liha, ilma marinaadita. Valmistamise ajal lisatakse soola-pipart ja muid maitseaineid. Nojah, vist võib ka sedasi ;) Seekord olid päevakorral kanakoivad, mingid toorvorsti laadsed tooted, tavalised lihatükid ja terved tomatid. Lisaks on siin üks traditsiooniline grilliroog - mici'd. Tegu on kroketikujuliste hakkliharullidega, mis on maitsestatud erinevate ürtidega. Ma ühekorra ostsin neid poest ja tegin ahjus. Polnud üldse head, mõtlesin et miks inimesed neid küll lademetes ostavad. Nüüd siis selgus, et neid ainult grillitakse ja süüakse kindlasti sinepiga. Sel moel maitsesid need tõesti palju paremini. Kusjuures nüüd jäi mulle poes silma, et peaaegu kõikidel sinepitel on mici'de pilt peal. Me tõime Eestist kaasa ühe Põltsamaa sinepi, oleks pidanud selle sinna degusteerimiseks kaasa võtma, maitseelamus missugune ;) Muus osas oli grillimine täiesti tavapärane, liha kõrvale kuulus toorsalat ja õlu :)

Söövad :)

Sõime, pikutasime, ajasime juttu, mängiti palli jne. Villemil oli mitmeid nunnutajaid. Kusjuures esimest korda lasi ta seal teki peal püsti seistes mõneks sekundiks käed lahti ja ei potsatanud kohe istuma. Tundub, et järgmise oskuse omandamise protsess on algamas. Kui pimedaks hakkas minema (hämarduma hakkab nii 20.30 paiku), siis pakkisime kompsud kokku ja sõitsime linna tagasi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar